Пушенето на цигари причинява ускорено стареене

отказване от пушенето

Едно от коварните неща при пушенето на цигари е, че отнема много време, за да бъдат забелязани сериозните последици за здравето от пушача, въпреки че щетите настъпват с всяка изпушена цигара. Когато пушачът забележи здравословни проблеми, е настъпило сериозно увреждане на здравето; щети, които биха могли да бъдат избегнати, ако бяха спрели да пушат години по-рано.

За щастие има очевидни външни ефекти от пушенето на цигари, които предупреждават пушачите години предварително за вредите, които им се случват вътрешно. Проблемът е, че пушачът не осъзнава, че цигарите причиняват тези външни промени. Тази статия ще предупреди пушача за външен ефект от тютюнопушенето: ускорено стареене. Това е нещо, което пушачът може да види всеки път, когато се погледне в огледалото. Промяната, която пушача вижда отвън, е отражение на това, което се случва вътре в тялото им!

Фалшивото чувство за сигурност с тютюнопушенето

Когато погледнете младите пушачи, виждате хора, които не вярват, че пушенето на цигари е сериозна заплаха за здравето им. Тези млади пушачи смятат, че тъй като ходят на фитнес, спортуват и се занимават с ежедневието си без видими отрицателни ефекти, по някакъв начин са спестени от здравните последици от тютюнопушенето. За съжаление това не е така.

Обикновено са необходими около 30 години пушене, за да се развият наистина сериозните заболявания, свързани с пушенето на цигари. За 25-годишен, който пуши от 10 години, двадесет години в бъдещето са много време.

И все пак тези 10 години тютюнопушене вече са дали своето. Ако младият пушач спре да пренебрегва промените, които цигарите предизвикват в тялото им, те ще видят, че са засегнати. Ако осъзнаят какво гледат, щяха да видят ефекта от пушенето на цигари всеки път, когато се погледнат в огледалото!

Изглеждате ли по-стари от годините си?

Ирония е, че една от причините 12-15-годишно дете да започне да пуши е да изглежда по-възрастно. Когато започнат да пушат в тази ранна възраст, те не осъзнават, че пушенето на цигари всъщност ще ги накара да изглеждат по-възрастни и да бъдат по- стари поради ускореното стареене !

Като студент по история и фотограф винаги съм бил очарован от образи от миналото. Благодарен съм на всички фотографи преди мен, които отделиха време да запазят спомените за ежедневни места и хора, които вече не съществуват; ежедневието, което повечето от нас приемат за даденост. Това запазване ни позволява визуално да изживеем друг път.

Едно от нещата, които забелязах, когато изучавах изображения от 1920-те до 1970-те, е, че хората изглеждат наистина стари. Когато погледнете снимка на мъж и познаете 55-годишна възраст, е шокиращо да откриете, че този човек е само на 23 години!

Какво обяснява тази голяма разлика във външния вид спрямо възрастта? Пушенето на цигари! Изследванията показват, че ускорява стареенето. Снимките от епохата, когато 44% от населението пушеше цигари, ясно показват това явление.

Пушенето на цигари причинява ускорено стареене

Нашата кожа е платното, което показва картината на нашето здравословно състояние. Пушенето прави човек да изглежда много по-възрастен. Колкото по-дълго човек пуши, толкова по-бързо показва признаци на стареене. Изследванията установяват, че не само тютюнопушенето допринася за преждевременни бръчки по лицето, но и за набръчкване на кожата в други области, като вътрешната страна на ръката. Вижте ръцете си, пушачи дами!

Друг ефект, който пушенето оказва върху кожата, е развитието на псориазис, много грозно и неприятно кожно заболяване. Колкото по-голям е броят на изпушените цигари над кутия на ден, толкова по-голям е рискът от развитие на това мизерно състояние на кожата, напр. сърбеж и парене. Винаги можете да разберете пушача, освен по миризмата, която е друга статия, защото кожата им има нездравословен тон, както и бръчки.

Ако искате да видите ясен пример за ефектите от тютюнопушенето на стареенето, вижте снимки на известни хора, които са пушили. Един от най-ярките примери е президентът Франклин Д. Рузвелт. Той беше известен с цигарата си и има много снимки, на които пуши! Той умира от инсулт, здравословно състояние, свързано с продължително пушене, през 1945 г. на 63-годишна възраст. Вижте снимките му през последните няколко години от живота му. Вместо на 63, той изглежда по-скоро на 93.

Можете да намерите много, много други примери в стари снимки от епохата, когато 44% от населението е пушило. Погледнете снимката, познайте възрастта и след това вижте на колко години наистина е бил човекът, когато е направена снимката. Пушенето те състарява!

Мъжка плешивост ли е или цигари?

Дори вашият фризьор няма да знае със сигурност! Хората са изненадани да открият, че тютюнопушенето засяга косата им, но изследванията показват, че това се отразява по няколко начина.

Като пушач от 10 или повече години, откривате ли, че започва да се появява сива коса? Повечето пушачи го правят, защото изследванията показват, че пушачите са три до шест пъти по-склонни да побелеят преждевременно, отколкото непушачите. Друг ефект върху косата е, че мъжете, които пушат, са два пъти по-склонни да оплешивят от мъжете, които не пушат. Това само за мъжете ли се отнася? Или това е причината възрастните жени, които пушат, да имат оредяваща коса?

Въпреки че пушачът може да игнорира промените в кожата си, тъй като това е постепенно, те не могат да игнорират сивата коса. Пушачът обаче просто отдава това на остаряването. Те не осъзнават, че не е нормално хората да започват да получават сива коса на 20-те и 30-те си години. Това не е признак на остаряване, това е признак на пушене!

Как пушенето се отразява на устата ви?

Очевидно този суров, замърсен цигарен дим преминава в белите дробове през устата. Пушенето не може да не оцвети зъбите ви, което също допринася за външния вид, че сте по-възрастни, отколкото сте.

Разбира се, има и ужасния „цигарен“ дъх. В допълнение към лошия дъх, пушенето също ви излага на голям риск от всякакви зъбни проблеми, включително рак на устната кухина и заболяване на венците.

Проблемите със зъбите и венците са друг симптом, свързан със старостта. Но това се случва на пушачите в началото на живота им.

Наистина ли пушенето съкращава живота ви?

С една дума ДА! Освен че кара пушача да изглежда по-възрастен, изследванията показват, че пушачът всъщност Е по-възрастен.

Доклад в Archives of Internal Medicine показа, че мъжете, които никога не са пушили, живеят средно с 10 години по-дълго от своите връстници, които са пушили. ДА, пушенето наистина съкращава живота ви! Освен това непушачите се радваха на по-високо качество на живот през тези допълнителни години.

Заключение

Не е нужно да чакате повече от 30 години, за да видите въздействието, което цигарите оказват върху тялото ви. Ако сте пушили 10 или повече години, можете да се погледнете в огледалото и да видите ефекта още днес!

Бръчките по лицето, сивата коса и дори оплешивяването в млада възраст са външните признаци на вътрешните увреждания, причинени от цигарите. Ако смятате, че външните промени в тялото са просто резултат от стареенето, трябва да помислите отново. Тези външни признаци са нещо повече от козметични проблеми. Те са видимо предупреждение, което ви предупреждава за вътрешните щети, които пушенето на цигари причинява на тялото ви. Колкото по-скоро цигарите бъдат премахнати от живота ви, толкова по-бързо тялото ви може да започне да се възстановява. Не чакайте да стане твърде късно, обърнете внимание на тези важни знаци още днес!

33 години опит с подсъзнателна комуникация и техники за подсъзнателно програмиране.

категории :

отказване от пушенето

Споделете :

Последни публикации