Откажете се от тютюнопушенето, за да хидратирате портфейла си.

отказване от пушенето

Според проучванията цигарите са свързани и с рак на белия дроб и инсулт. Освен това тютюнът може да предизвика рак на белия дроб и мозъчен инфаркт в семейства на непушачи, създавайки други здравословни проблеми. Освен това поради постепенното премахване на пасивното пушене броят на местата, където пушенето е забранено, нараства, а транспортните средства като влакове, таксита, автобуси и самолети са за непушачи; по този начин пушенето е забранено. Съществуват множество примери. Освен това, когато данъкът върху потреблението беше увеличен от 5 % на 8 %, цената на цигарите се увеличи от 400 йени на 500 йени, а цената на цигарите ще продължи да расте с последващото увеличение на данъка.

Все повече хора се отказват от тютюнопушенето, тъй като смятат, че това е загуба на пари. Много хора спират да пушат по различни причини, сред които фактът, че това е ужасно за здравето им, оказва влияние върху здравето на семейството им, местата за пушене са по-малко, а цената на цигарите се увеличава. Ако пушите кутия цигари от 420 йени всеки ден в продължение на един месец, месечната такса за пушене е 420 йени х 30 дни = 12 600 йени. Ако правите това в продължение на една година, общата сума ще бъде 151 200 йени (12 600 йени х 12 месеца). Само за една кутия всеки ден, това струва 150 000 йени на година. Можете да си купите нов компютър или да отидете на екскурзия със 150 000 йени в джоба си.

Освен това можете да похарчите парите за предмети като домакински уреди, гурме кухня, дрехи и т.н., а отказът от пушене няма да навреди на здравето ви. То води и до добродетели. Разходите са 420 йени всеки ден, но има полза от това, че спирането на пушенето за една година ще ви спести 150 000 йени.

категории :

отказване от пушенето

Споделете :

Последни публикации