Като спрете да пушите, можете да възстановите здравето си.

Пушене

Какво е накарало пушачите да започнат да пушат? Цигарите, които пушат възрастните, изглеждат фантастични за децата и те могат да се пристрастят към тях, защото искат да се пошегуват или вярват, че пушейки ги, могат да облекчат напрежението и да отслабнат.

Възможно е някой да го е започнал. От друга страна, още от древни времена е известно, че тютюнът е опасен и полезен. Все пак съществуването на пушачи в света може да се обясни с факта, че злите неща са привлекателни за много хора, докато ужасните не бива да се правят.

Смятам, че вече е общоизвестно, че пушенето е вредно и за здравето на непушачите. Забранете тютюнопушенето в училищата, на обществени места, в ресторантите и други подобни заведения и отделете пушачите. Цигареният дим първо се изхвърля от белите дробове на пушача и т.н., а след това се вдишва от другите около него или наблизо е пасивното пушене, което се получава само от запалването на цигарата. Хората, които вдишват, могат да вдишат, а ракът може да се разпространи сред пушачите и другите около тях. Освен това тютюнопушенето може да доведе до нарушено кръвообращение, което да доведе до загрубяване на кожата и нередовна менструация. Освен това пушачите могат да развият емфизем – заболяване, при което белите дробове обикновено не могат да поемат кислород, което води до болезнено и фатално заболяване, в зависимост от генетичната им структура.

Имайки предвид това, пушачите трябва да се опитат да откажат цигарите възможно най-скоро, но никотинът е силно пристрастяващ. Въпреки това, ако успеем да го преодолеем с известна помощ, би трябвало да възстановим собственото си здраве и това на близките си.

категории :

Пушене

Споделете :

Последни публикации