Как да спрем цигарите

Пушене

Да се ​​научиш да пушиш цигари беше най-трудната и мизерна задача, която си предприел, когато си бил млад! Пушенето на цигари беше нещо, което трябваше да се научиш да правиш. Да се ​​научиш да пушиш, изискваше известно упоритост и търпение с мизерията от кашляне и хакване след всяко дръпване на цигара. Какво овладявахте? Учехте се да потискате естествените защитни реакции на тялото си към горещ, замърсен дим, навлизащ в чистите ви бели дробове. Белите дробове, създадени само за чист въздух! Вие контролирахте реакцията на тялото си с ума си!

Когато хората мислят да се опитат да се откажат от цигарите, те осъзнават, че е в най-добрия интерес за тяхното здраве да се откажат. Те разбират опасностите за здравето и фитнеса от тютюнопушенето. Те знаят колко скъпо е да се пуши. Те имат всички разумни основателни причини да откажат цигарите. И все пак мнозина не могат да го направят! Каква е причината за тази дилема? Защото пушенето на цигарата е целта на средството. Това завършва със средство е да задоволиш физическия си глад, да успокоиш нервите си, да не ядеш, каквато и причина да използваш, за да оправдаеш пушенето. Всъщност механизмът, потискането на защитните сили на тялото, който пушачът е прекарал толкова много време в създаването им, го позволява и сега кара пушача да изпитва желание за пушене. Ако сте в състояние да се откажете от цигарите, но не премахнете този тригер за потискане на тялото, най-доброто, на което можете да се надявате, е да сте бивш пушач. Какво точно е бивш пушач? Бивш пушач е човек, който е пушил в миналото и си е направил почивка от тютюнопушенето, но вероятно ще възобнови пушенето в бъдеще.

Защитният механизъм, който сте изградили с години, продължава да функционира. Той се превърна в твоя огър, за който си забравил как да отговаряш! Изтрихте от паметта си защо първоначално създадохте ограта, защото беше толкова отдавна! Може да го преодолеете и да го прогоните за известно време, но той непрекъснато настоява да се освободи. В крайна сметка ще се освободи и вие ще възобновите пушенето отново. Цигарата не е огър. Това е механизмът, който сте създали в мозъка си, който ви принуждава да пушите цигарата, която е огрът.

Съвети за спиране на тютюнопушенето

Има физически зависимости, но освен това има и психологически причини, които затрудняват отказването от тютюнопушенето. Пушачите на цигари толкова свикват с пушенето, че поддържат режими, при които ще пушат цигари в определени часове на деня и когато извършват определени дейности.

Когато пушех, винаги очаквах с нетърпение дима след ядене и първия дим сутрин. Така че, когато се опитате да прекъснете добавката си и сте в ситуацията, в която обикновено пушите цигара, ще откриете, че жадувате за такава просто по навик. Дейността е накарала мозъка ви да свърже пушенето с дейността. Така че освен да се отървете от физическата зависимост, вие също трябва да прекъснете психологическите навици, които са били създадени.

По-долу са дадени няколко съвета за спиране на тютюнопушенето:

1. Трябва да се посветите на спирането на пушенето. Сигурно наистина искате да спрете да пушите. Човек трябва да развие изгарящо желание да откаже пушенето.
2. Бъдете заети. Когато се окажете в ситуации, в които обикновено пушите, заменете с друга дейност дейността по пушене. Измийте зъбите си или дъвчете дъвка, докато желанието премине. Не се занимавайте с копнежа и за това колко „само трябва да изпушите цигара“.
3. Дъвката може да ви помогне, тъй като държи устата ви заета и ви дава с какво да правите, вместо да пушите. Дъвченето на никотинова дъвка може да бъде изключително полезно за предотвратяване на глада
. 4. Избягвайте да се спирате на процеса на отказване. Трябва да сте положително настроени към това да станете непушач и да не се обсебвате от това колко е трудно и колко имате нужда от цигара.
5. Съвети, които да ви помогнат да спрете цигарите по естествен начин

Добавете упражнения към новите си житейски дейности. Тя ви занимава и ви превежда през онези моменти, когато изпитвате желание за цигара. Когато наистина жадувате за цигара, обуйте маратонките си или извадете постелката за йога и отидете на нея.

Опитайте се да ядете диета с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на фибри, за да увеличите скоростта на детоксикация и да ви помогне да запазите енергията. Тези хранителни продукти заобикалят наддаването на тегло.

Кажете на приятелите и колегите си непушачи, че сте се отказали от тютюнопушенето, като използвате естествени методи. Идеята вашите колеги да ви хванат да пушите и свързаното с него неудобство може да са достатъчни, за да ви попречат да запалите цигара.

Спестете парите си за цигари в буркан, след което се наградете – посещение в спа центъра, добра книга или пътуване през уикенда ще ви дадат наградата, която сте спечелили.

Потърсете изцяло натурален лек за спиране на тютюнопушенето по естествен начин, за да намалите желанието за пушене. Има няколко отлични формулировки за спиране на тютюнопушенето, които да ви помогнат да се откажете от пушенето по естествен начин. Известно е, че натуралните продукти, съдържащи билката ехинацея, помагат на тялото ви да устои на глада. Сарсапарила помага за предотвратяване на наддаването на тегло и пасифлората помага за намаляване на напрежението и тревожността. Корен от репей, водорасли и исоп са добри за премахване на никотиновите отлагания от тялото. Ароматерапевтичното масло може да се използва в моменти, когато желанието за пушене става почти непоносимо. Втрийте маслото под носа си; действието и ароматерапевтичната пара заедно ще ви помогнат да преодолеете желанието. Терапията с цветна есенция, използваща екстракта за спешни случаи на д-р Бах, може да се използва в моменти на силен стрес, който може да ви накара да пушите.

Хипнотерапията за спиране на пушенето включва процеса на даване на внушения на вашето подсъзнание от обучен хипотерапевт. Всеки пушач има свои лични психологически тригери, които носят положително изживяване от тютюнопушенето, като дим, миризма на цигари, управление на кола, стрес, след хранене или докато гледате телевизия. Хипнозата ви позволява да се освободите от тези видове глад и да създадете по-силна и подобрена идентичност без цигари. Тези лечения допълнително предлагат удобна домашна система чрез компактдискове или чрез други аудио записи. Резултатът от тази терапия варира от човек на човек. Зависи изцяло от податливостта на човека към хипноза. Лечението с хипноза облекчава апетита и необходимостта от пушене.

Някои предимства на лечението с хипнотерапия за отказване от тютюнопушенето са:
1. Без странични ефекти
2. Лечение без лекарства
3. Терапевтичната сесия не е прекалено дълга
4. Ще бъдат постигнати положителни резултати
5. Хипнотерапевтът може да приспособи сесията на хипнозата според вашите нужди .

Пушенето е навик, който е толкова вплетен в емоциите ви, че е много трудно да се откажете. Най-известната причина е, че цигарите съдържат никотин, който предизвиква силно пристрастяване. Никотинът е това, което води до това, че хората се пристрастяват към тютюнопушенето на първо място.

категории :

Пушене

Споделете :

Последни публикации